Η υψηλή κατανάλωση αλατιού αυξάνει την αθηροσκλήρυνση ακόμα και σε άτομα με φυσιολογική αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα πρόσφατης μεγάλης μελέτης στη Σουηδία, τα υψηλά επίπεδα αλατιού στην καθημερινή διατροφή συνδέονται με επιδείνωση της αγγειακής μας υγείας ακόμα και πριν την ανάπτυξη αρτηριακής υπέρτασης. Αυτό φάνηκε μέσω της ανάπτυξης αθηρωμάτωσης στις καρωτίδες και στα στεφανιαία αγγεία (με τρίπλεξ και αξονική στεφανιαιογραφία αντίστοιχα) στους εξεταζόμενους που ανέφεραν υψηλή κατανάλωση αλατιού στη διατροφή.

Σχετικά Άρθρα

Η νέα εποχή των smart συσκευών στη διάγνωση και την πρόληψη.

Οι έξυπνες συσκευές όπως ρολόγια, περικάρπια κλπ θεωρούνται πλέον ιατρικά μηχανήματα ενσωματώνοντας λογισμικά καταγραφής των ζωτικών σημείων και της καρδιακής...

Διαφορετική ανταπόκριση ασθενών με υπέρταση στις διάφορες κατηγορίες αντιϋπερτασικών φαρμάκων.

Τα αποτελέσματα μελετών έχουν δείξει ότι υπάρχει σημαντική ετερογένεια στην απόκριση της αρτηριακής πίεσης μεταξύ των 4 βασικών κατηγοριών αντιϋπερτασικών...

Η νόσηση από γρίπη αυξάνει κατά 6 φορές τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Η συστηματική φλεγμονή που παρατηρείται λόγω της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος από το ιό της γρίπης οδηγεί στην αποσταθεροποίηση των...